Creatine zorgt voor extra spierenergie waardoor je korte krachtinspanningen langer kunt volhouden. Pure Creatine kan het beste ingenomen worden met vruchtensap direct na de training als je spiercellen het meest ontvankelijk zijn voor opname van voedingsstoffen. Creatine blends zijn vaak meerdere Creatine soorten in één product of Creatine gemengd met andere voedingsstoffen zoals BCAA’s, dextrose etc. Creatine blends maak je altijd aan met water en neem je meestal in 30 minuten voor of direct na een training. 
 
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Pre- en Post Workout Hulk Force

Krachtige Alles in 1 Pre-en-Postworkout - 1000 gram - Frisse limoen smaak!

31,95

visibility
shopping_cart

Creatine

Verpakking van 500 gram - 100% zuivere Creatine monohydraat - Voordelig in gebruik!

25,95

Bij 70% van de gebruikers werkt Creatine erg goed, voor 30% van de gebruikers doet het weinig tot niks. Hoe kan dat?

Om optimaal te presteren heeft je lichaam ongeveer 5-6 gram Creatine per dag nodig. Je lichaam maakt zelf ongeveer 1,5 gram aan en je haalt uit je voeding (o.a. vlees) nog eens 1,5 gram. Dat is dus 3 gram bij elkaar; voldoende om normaal te presteren maar vaak te weinig voor optimale (topsport) prestaties. De 70% bij wie Creatine goed werkt vult zijn eigen 3 gram aan met een Creatine product en merkt meteen verschil. De 30% bij wie het niet werkt krijgt kennelijk al 5-6 gram per dag binnen door eigen aanmaak en voeding. Extra Creatine heeft bij deze groep geen nut omdat hun Creatine ‘’voorraad’’ al vol zit. Alles wat bij deze groep extra binnenkomt wordt afgebroken en uitgeplast. Helaas weet je niet van tevoren tot welke groep je behoort, dat is toch echt een kwestie van uitproberen.

Bij Creatine inname zul je na een dag of 7 gaan merken dat je kracht toeneemt. Dat merk je bijv. doordat je meer gewicht kunt tillen of bijv. sneller en langer kunt sprinten. De gemiddelde uiteindelijke krachttoename is 10%. Creatine is echt een product voor sporters die korte krachtexplosies moeten leveren. Duursporters zijn meer gebaat bij producten zoals Beta-Alanine die de spierverzuring uit stellen.

Er zijn veel verschillende soorten Creatine. De basis Creatine is Creatine Monohydraat. Voor de meeste beginnende en zelfs gevorderde sporters volstaat een goede en zuivere Creatine Monohydraat. Het voordeel van Creatine Monohydraat is dat het goedkoop in gebruik is en goede resultaten geeft.

Creatine komt niet voor op de dopinglijsten. Iedere wedstrijdsporter kan daarom veilig en met een gerust hart Creatine gebruiken.

Wanneer kun je het beste Creatine innemen?
Weer zo’n vraag waar je op het internet veel verschillende antwoorden op zult vinden. Het juiste antwoord is eigenlijk; maakt niet zoveel uit! Er zijn namelijk goede resultaten behaald met Creatine inname voor een training, na een training, voor en na een training etc. Men neigt het meeste naar inname direct na een training omdat spierweefsel dan het meest ontvankelijk is voor voedingsstoffen, maar iedere vorm van inname kan dus. Experimenteer zelf wat voor jou het prettigste is en het beste werkt.

Hoe lang mag je Creatine achter elkaar innemen?
Er werd eerst altijd beweerd dat je na 6 weken even 4 weken pauze moest nemen. Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat continu gebruik, in normale hoeveelheden, veilig is. Dus ook hier geldt weer: gebruik het op de manier dat voor jou het beste werkt. 

Het wordt afgeraden om Creatine tegelijk met Caffeine of Caffeine houdende producten in te nemen. Laat tussen deze 2 producten minimaal 4 uur zitten tussen inname.

Creatine kan voor of na de training ingenomen worden. Na de training geniet een lichte voorkeur omdat de spiercellen dan helemaal open staan en zeer ontvankelijk zijn voor voedingsstoffen. Wil je voor de training je Creatine innemen, neem het dan een half uurtje voor je training in.

Creatine kun je met alle vloeistoffen mengen, dus ook met je postworkout shake.

Mocht je nog meer informatie over Creatine wensen, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen: info@sportfood.nl


Laatst bekeken producten