Alles over Weight Gainers

Weight gainers zijn producten die gebruikt worden door sporters die graag in lichaamsgewicht toe willen nemen. In gewicht toenemen kan door je vetpercentage te laten stijgen of door extra spiermassa aan te zetten. Een goede weightgainer helpt voornamelijk bij het aanmaken van extra spiermassa, een minder goede weight gainer zal alleen het vetpercentage laten stijgen.

Waarschijnlijk zullen sommige prijzen van weight gainers je nogal verbazen. 4 of 5 kg emmers zijn vaak te vinden voor slechts €35 of €40. Helaas krijg je dan vaak heel veel suikers en weinig complexe koolhydraten en eiwitten. De suikers noemen we ook wel ‘’lege’’ calorieën. Dat houdt in dat het wel calorieën zijn maar zonder voedingswaarden. Je lichaam kan er niks mee behalve in een vetlaagje opslaan.

Wat zijn de effecten van Weight Gainers?

Een goede weight gainer bestaat uit meerdere complexe koolhydraten en een hoog percentage eiwitten, het liefst uit verschillende bronnen. Complexe koolhydraten zijn ‘’volle’’ calorieën. Ze leveren evenveel energie als de ‘’lege’’ calorieën maar je lichaam kan ze goed gebruiken als langdurige energie bron en dat is nodig tijdens je training en ook na je training om de spieren sneller te laten herstellen. Zodra een spier zijn energievoorraad weer heeft aangevuld kan het overgaan tot groeien. Voorbeelden van goede, complexe koolhydraten zijn havermout en boekweit.

De eiwitten in een weight gainer zijn nodig om spierschade te herstellen en voor de daadwerkelijke spiermassa toename. Een goede weight gainer bevat meerdere eiwit bronnen zoals Whey, ei-eiwit en Caseïne. En daarnaast bevat een goede weight gainer minimaal 30 gram eiwit per 100 gram poeder. Een goedkope weightgainer heeft vaak maar de helft.


Waar moet je op letten bij de aanschaf van Weight Gainers?

Let bij de aanschaf van een weight gainer dus goed op de gebruikte ingrediënten maar let ook goed op de voedingswaarden per 100 gram poeder. Er zijn nogal wat merken die triomfantelijk roepen dat ze bijv. 50 gram eiwitten per shake leveren maar als je even verder leest is dat wel met meer dan 200 gram poeder! Reken dus altijd terug naar 100 gram poeder. Sowieso staat bij ieder goed product de voedingswaarde per 100 gram. Een goede weight gainer heeft namelijk niks te verbergen!

De meest verkochte weight gainer bij Sportfood.nl is de RAW IRON® Professional Weightgainer.

Nog vragen? Stuur een email naar info@sportfood.nl of bel ons op 073 - 5223424