Aminozuren zijn de bouwstenen van onze spieren. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Kant en klare aminozuren worden door het lichaam sneller opgenomen dan complete eiwitten en zijn daardoor ideaal direct voor, na of tijdens de training. Inname van aminozuren rondom de training kan zorgen voor minder spierafbraak, een sneller herstel, meer energie en hulp bij vetvrije spiermassa opbouw. De meeste aminozuurpoeders hebben een smaakje en kunnen het beste aangemaakt worden met water.
Bezig met laden...
13%
visibility
shopping_cart

RAW IRON® Professional BCAA

Inhoud 400 gram - Zuivere BCAA's - Goed oplosbaar - Heerlijke framboos smaak!

29,95

25,95

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en eiwitten zijn weer de bouwstenen van je spiermassa, botten, huid, haar etc. Aminozuren kunnen als functie in het lichaam o.a. brandstof leveren aan spieren, helpen met spierherstel en opbouw, ondersteuning van het immuunsysteem etc. Eigenlijk zijn aminozuren belangrijk voor de meeste functies in je lichaam.

Je lever voorziet het lichaam van ongeveer 80% van de aminozuren die het nodig heeft. Deze aminozuren noemen we de niet-essentiële aminozuren. De andere 20% van de aminozuren moeten we uit voeding en supplementen zien te halen. Deze aminozuren noemen we de essentiële aminozuren. Essentieel omdat we ze hard nodig hebben en we ze echt van buitenaf moeten innemen. De essentiële aminozuren zijn: histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.

Om te kunnen bouwen (aan je spiermassa bijv.) is het belangrijk dat je het volledige spectrum aan aminozuren binnenkrijgt. Krijg je bijv. maar een paar soorten aminozuren binnen, dan heb je niet alle stenen in huis om op te kunnen bouwen.

Er zijn 3 belangrijke aminozuur bronnen:
- Voeding en dan voornamelijk vlees, maar niet alleen vlees. Het is belangrijk om allerlei soorten voeding met elkaar te mixen zodat je uit verschillende bronnen (vlees, vis, eieren, noten), allerlei verschillende soorten aminozuren binnenkrijgt. Voeding moet sowieso altijd de hoofdbron zijn van welke voedingsstof dan ook.

- Eiwitshakes. Tegenwoordig zijn er veel hoogwaardige eiwitshakes op de markt. De beste daarvan zijn de Whey eiwit shakes. Deze zitten boordenvol verschillende aminozuren.

- Aminozuur supplementen. Je kunt je aminozuur inname ook verhogen door een specifiek aminozuur supplement in te nemen.

Al met al zijn aminozuren erg belangrijk, dus zorg altijd voor een uitgebalanceerd voedingspatroon en bij zware sportactiviteit voor een goede aanvulling, evt. met supplementen en goede sportvoeding.