Afslankpreparaten kunnen op een veilige manier gedurende de dag je vetverbranding bevorderen. Bij voorkeur in combinatie met extra beweging en een gezond eetpatroon. Vetverbranders zijn verkrijgbaar in capsules, poeder- of in vloeibare vorm. De ene vorm werkt niet beter of slechter dan de andere vorm, de keuze die je maakt baseer je op inname gemak.
Bezig met laden...
26%
visibility
shopping_cart

TC Clinics® Slimming Capsules

Inhoud 90 capsules - Met o.a. Glucomannan en Groene thee extract - Hoogwaardig voedingssupplement - Voor dames en heren!

26,95

19,95

20%
visibility
shopping_cart

TC Clinics® Glucomannan Capsules

Inhoud 180 vegetarische capsules - 500 mg Glucomannan per capsule - Ondersteunt gewichtsverlies bij een energiebeperkt dieet*

24,95

19,95

visibility
shopping_cart

RAW IRON® Maximum Fat Burner

Inhoud 90 capsules - Met o.a. Cafeïne, Groene thee extract, CLA poeder, Naringine en Acetyl-L-Carnitine - Maximaal resultaat!

27,95

10%
visibility
shopping_cart

RAW IRON® Dry Water Loss

Inhoud 120 capsules - Hoog gedoseerd - Op 100% natuurlijke basis

28,95

25,95

4%
visibility

RAW IRON® Professional Fat Burner

Inhoud 90 capsules - Sportfoods best buy - Voor sporters en niet-sporters - Voor zowel mannen als vrouwen!

25,95

24,95

8%
visibility
shopping_cart

RAW IRON® Fit Girl Fat Burner

Inhoud 90 capsules - Speciaal samengesteld voor de vrouw - Ideale aanvulling!

24,95

22,95

Welk soort vetverbrander het beste werkt voor jouw specifieke doel is moeilijk te zeggen omdat ieder lichaam weer anders reageert op bepaalde ingrediënten. Bij vetverbranders is het vaak uitproberen welke het beste aanslaat. Er zijn wel twee ingrediënten die in ruime mate voor moeten komen in een vetverbrander:  cafeïne en groene thee extract. Zonder deze twee ingrediënten is de kans erg klein dat een vetverbrander werkt. Kijk dus goed op het etiket of deze ingrediënten ruimschoots aanwezig zijn.

De meeste vetverbranders verhogen, op een veilige manier, je hartslag een klein beetje. Hierdoor is het lichaam actiever en verbrandt het gedurende de dag meer calorieën. Je merkt meestal niks van de verhoogde hartslag, sterker nog, je krijgt er  juist meestal meer energie van. Het spreekt natuurlijk wel voor zich, dit wetende, dat je niet eindeloos vetverbranders kan blijven gebruiken. 1-2 maanden is wel het maximum, daarna moet je zeker een maand pauze nemen.

Wees zeer argwanend t.o.v.vetverbranders met zgn. proprietary blends. Dit zijn samenstellingen van meedere ingrediënten zonder dat aangeven wordt hoeveel er precies van ieder ingrediënt inzit. Zo weet je nog niet wat je tot je krijgt en heb je geen idee of er wel genoeg inzit om werkzaam te zijn. Een goede fabrikant geeft precies aan wat en hoeveel er in zijn product zit.

Afslankshakes kunnen zeker ook hun nut hebben tijdens het afvalproces. De shake zelf verbrandt geen vet maar door bijv. je ontbijt of lunch in te wisselen voor een afslankshake krijg je wel de goede bouwstenen binnen (eiwitten) maar vermijd je de overtollige koolhydraten en calorieën. Afslankshakes zijn ook ideaal voor mensen die niet goed tegen een actieve vetverbrander kunnen.

Er komen steeds meer afslankproducten speciaal voor de vrouw op de markt. De gedachtengang hierachter is dat een vrouwenlichaam over het algemeen minder tolerant is voor de normale of zware vetverbranders waardoor in zijn algemeenheid gesproken vrouwen vaker bijwerkingen ondervinden. De speciale Female Formules vetverbranders zijn zeker een aanrader voor dames die niet goed tegen reguliere afslankproducten vanwege een te hoge dosering.

Sommige vetverbranders kunnen erg krachtig zijn en bijwerkingen veroorzaken. Dit wordt meestal veroorzaakt door de cafeïne in een vetverbrander. Sta je na een kop koffie al te stuiteren, dan is de kans groot dat een vetverbrander te heftig voor je is. Aangeraden wordt dan om een goede afslankshake te nemen. Mensen met hart- en vaatproblemen en medicijngebruik wordt sowieso afgeraden om een vetverbrander te gebruiken.

Dus hoe raak ik nu mijn vet kwijt?
Het allerbelangrijkste is om je voeding goed onder de loep te nemen. Daarnaast is sporten natuurlijk erg belangrijk om calorieën te verbranden. Alle vormen van sport waarbij langer dan 20 minuten achtereenvolgens je hartslag wordt verhoogd zijn prima. Het meest ideale is als je cardio sporten zoals hardlopen, wielrennen, spinning, voetbal etc. combineert met krachtsport. Ook crossfit- achtige activiteiten zijn uitstekend.
Een goede vetverbrander maakt het dan helemaal af en is een extra duwtje in de rug.  Het kan het hele vetverbrandingsproces extra aanzwengelen en de resultaten versnellen.

Mocht je toch nog extra informatie nodig hebben, aarzel niet om ons te mailen op: info@sportfood.nl

Vijf (5) redenen dat je niet (genoeg) afvalt terwijl je denkt er toch alles aan te doen

Je hoort het vaak: ‘’ga goed eten en lekker sporten en je valt vanzelf af’’. Uiteraard zit hier een grote kern van waarheid in, maar de stelling is veel te algemeen. We duiken er wat dieper in en zien dat er nog genoeg valkuilen zijn die gelukkig ook weer te overkomen zijn!

Reden 1: je eet de verkeerde voeding.

Als je niet afvalt is de eerste plek waar je moet kijken de keuken! 80% van de strijd tegen overtollig vet wordt verloren of gewonnen in de keuken.

Eet het meeste van je koolhydraatrijke voedsel (granen, aardappelen, zilvervlies rijst) tijdens je zware trainingsdagen. Op je rustdagen probeer je het te houden bij voornamelijk eiwitten en groentes en niet teveel koolhydraatrijke voedsel.

Een mooie regel is ook: eet voedsel waar zo min mogelijk ingrediënten in zitten (geraffineerd voedsel). Als je de ingrediënten niet kunt uitspreken kun je het ook maar beter laten liggen.

Reden 2: je eet te veel van al dat gezonde voedsel!

Als je je dieet al flink hebt opgeschoond en je valt nog niet af dan kan het simpelweg zijn dat je te grote hoeveelheden eet.
Het verhaal is heel simpel; om af te vallen moet je minder calorieën binnen krijgen dan je nodig hebt of meer verbranden dan dat je bij eet. M.a.w. je moet een calorieën tekort creëren.
Dit is wel wat anders dan jezelf uithongeren. Dat kan namelijk ook een vetverbrandingsprobleem veroorzaken. Je kan zo weinig eten dat je lichaam in een soort alarm modus terecht komt en de vetverbranding op een extra laag pitje zet om zichzelf tegen uithongering te beschermen. Dat wil je natuurlijk ook niet!

Een goede uitgangspositie is om een gezond voedingsplan van 2500 kcal per dag (actieve man) of 2000 kcal (actieve vrouw) samen te stellen en dat 3-4 weken vol te houden. Kijk wat dit eetpatroon met je gewicht doet. Blijft je gewicht hetzelfde of kom je aan dan haal je 200-300 kcal van je inname af en kijk wat dit met je gewicht doet. Op een bepaald moment kom je uit op een inname waarbij je af gaat vallen. Zorg wel dat je voldoende, gevarieerd voedsel en vloeistof (water) binnenkrijgt om goed te blijven functioneren en je spiermassa in tact te houden.
Onder de 1800 kcal (man) of 1400 kcal (vrouw) is niet aan te raden tenzij je voor een hele specifieke doelstelling traint en onder  begeleiding staat van een deskundige.

Reden 3: Je doet te veel cardio!

Er is niets mis met regelmatig een goede cardio training. Sterker nog, het is zelfs essentieel dat het onderdeel uitmaakt van je trainingsregime als je verantwoord wilt afvallen. Alleen maar cardio trainingen daarentegen kan je afvalproces zelfs in de weg zitten.

Constant 90 minuten op een crosstrainer staan of zeer regelmatig lange afstanden hardlopen kan voor spiermassa afbraak zorgen en spiermassa is nou net datgene dat de meeste calorieën gedurende de dag verbruikt!

De lange cardio trainingen kunnen ook teweeg brengen dat je lichaam de focus meer op uithoudingvermogen gaat leggen en daarmee vet eerder gaat opslaan zodat het voldoende reserve brandstof heeft voor alle lange cardio trainingen. Daarnaast zwengelen lange cardio trainingen je eetlust enorm aan waardoor er weer gevaar ontstaat dat je teveel gaat eten en snacken.

Dus als je wilt afvallen ga zeker een aantal keren per week lekker cardio-en maar zorg dat het niet je training gaat overheersen.

Reden 4: Je doet geen krachttraining

Dit sluit eigenlijk naadloos aan op reden 3.

Eén van de beste manieren van training om af te vallen is krachttraining en nee, je gaat er heus niet zo maar uitzien als een top bodybuilder!

Niet alleen zal je lichaam, door de toegenomen spiermassa door krachttraining, de hele dag door meer calorieën verslinden, ook zal je lichaam sterker en strakker ogen.
Voor degenen die niet zo houden van krachttraining is een stevige interval training waarbij kracht en conditie elkaar afwisselen ideaal. Op deze wijze heb je het beste van beide werelden. Je wordt sterker, fitter, strakker, verbrand meer vet en je beperkt de kans op verveling tijdens je training.

Als krachttraining nieuw voor je is, begin dan eens thuis met opdrukken, kniebuigen, buikspieroefeningen en optrekken. Kost niks en je legt een goede basis voor het vervolg in de sportschool mocht je dat als volgende stap in gedachten hebben.

Reden 5: je werkt niet hard genoeg!

Ieder lichaam reageert anders op verschillende trainingsintensiteiten. Wat jouw ideale trainingsintensiteit is kom je alleen maar achter door trial and error, uitproberen dus.
Wat we wel in het algemeen kunnen zeggen is dat als jij elke dag 3 uur rondhangt op de apparaten in de sportschool, je niet hard genoeg traint! (uitzonderingen zoals lange afstandlopers, (semi) professionele atleten e.d. daargelaten)
Als je serieuze resultaten wilt bereiken qua vetverbranding, spiermassa opbouw of algemene conditieopbouw, dan moeten je trainingen kort en intens zijn. Voor een gemiddelde recreatieve sporter is +/- 1 uur per keer trainen meer dan voldoende. Als je na anderhalf uur nog steeds energie in overvloed hebt dan heb je te weinig intensiteit in je training gestopt. Hoe harder je traint, hoe korter je training hoeft te zijn, des de meer resultaat je zult bereiken!