• Gratis verzending vanaf € 20,00
  • Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
  • Laagste prijsgarantie
  • Vertrouwd sinds 2005
Winkelwagen (0) - € 0,00

Weight-gainer

Weight gainers zijn poeders die aangemaakt moeten worden met melk, vruchtensappen of water. De shake die dan ontstaat zit vol met calorieën en voedingsstoffen. Weight gainers zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met aankomen of die zeer veel energie verbruiken op een dag. Weight gainers is relatief goedkope sportvoeding en zijn de perfecte aanvulling op je dagelijkse voeding. Meer info over weightgainers zie onderaan deze pagina. 

Alle Weight-gainer productenWil je aanvullende tips en informatie? Supplementenadvies op maat

Van hoog naar laag sorteren

per pagina

Werking van weight gainers 

In gewicht toenemen kan door je vetpercentage te laten stijgen of door extra spiermassa aan te zetten. Een goede weight gainer is sportvoeding dat helpt bij het aanmaken van extra spiermassa, een minder goede weight gainer zal alleen het vetpercentage laten stijgen.

Hoe herken je een goede weight gainer?
Waarschijnlijk zullen sommige prijzen van weight gainers je nogal verbazen. 4 of 5 kg emmers zijn vaak te vinden voor slechts €35 of €40. Helaas krijg je dan vaak heel veel suikers en heel weinig complexe koolhydraten en weinig eiwitten. Deze suikers noemen we ook wel ‘’lege’’ calorieën. Dat houdt in dat het wel calorieën zijn maar zonder voedingswaarden. Je lichaam kan er dan niks mee behalve in een vetlaagje opslaan. Een goede weight gainer bestaat uit meerdere complexe koolhydraten en een hoog percentage eiwitten, het liefst uit verschillende bronnen. Complexe koolhydraten zijn ‘’volle’’ calorieën. Ze leveren evenveel energie als de ‘’lege’’ calorieën maar je lichaam kan ze goed gebruiken als langdurige energiebron en dat is nodig tijdens je training en ook na je training om de spieren sneller te laten herstellen. Zodra een spier namelijk zijn energievoorraad weer heeft aangevuld kan het overgaan tot groeien. Voorbeelden van goede, complexe koolhydraten zijn bijv. havermout en Boekweitgraan.
De eiwitten in een weight gainer zijn nodig om spierschade te herstellen en voor de daadwerkelijke spiermassa toename. Een goede weight gainer bevat meerdere eiwit bronnen zoals Whey, ei-eiwit en Caseïne. Een goede weight gainer heeft minimaal 30 gram eiwit per 100 gram poeder. Een goedkope weight gainer heeft vaak maar de helft.

Belangrijke aankoop tip:
Let bij de aanschaf van een weight gainer dus goed op de gebruikte ingrediënten maar let ook goed op de voedingswaarden per 100 gram poeder. Er zijn nogal wat merken die triomfantelijk roepen dat ze bijv. 50 gram eiwitten per shake leveren maar als je even verder leest is dat wel met meer dan 200 gram poeder! Reken dus altijd terug naar 100 gram poeder. Sowieso staat bij ieder goed product de voedingswaarde per 100 gram aangeven. Een goede weight gainer heeft namelijk niks te verbergen! De meest verkochte weight gainer bij Sportfood.nl is de RAW IRON Professional Weightgainer.