• Gratis verzending vanaf € 20,00
  • Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
  • Laagste prijsgarantie
  • Vertrouwd sinds 2005
Winkelwagen (0) - € 0,00

Caseïne

Caseïne is een eiwit dat langzaam verteert en opgenomen wordt door het lichaam. Het is daarom een ideaal eiwit om voor het slapengaan in te nemen omdat het het lichaam tot 7 uur na inname voorziet van bouwstenen. Ook is Caseïne een ideale eiwit als je wat langere pauzes tussen je eetmomenten hebt. Caseïneshakes zijn wat dikker en vullen beter dat andere eiwitsoorten. 

Alle Caseïne productenWil je aanvullende tips en informatie? Supplementenadvies op maat

Van hoog naar laag sorteren

per pagina

Kenmerken Caseïne eiwit

Iedere vorm van eiwitten (ei-eiwitten, Whey eiwit, Caseïne eiwit) heeft zijn eigen specifieke kenmerken, zijn eigen specifieke aminozuursamenstelling en zijn eigen specifieke inname voorschriften. 

Een van de bijzondere kenmerken van caseïne (ook wel geschreven als casseine) is dat het langzaam in de maag afgebroken wordt tot opneembare aminozuren. Het voordeel hiervan is is dat deze vorm van eiwit het lichaam tot 7 uur na inname nog blijft voorzien van bouwstenen (=aminozuren). Dit is waarom caseïne eiwit een ideaal product is om in te nemen voor het slapengaan of op momenten van de dag waarvan je weet dat je volgende maaltijd nog even op zich laat wachten. Soms heb je echter snel eiwitten nodig, bijv. rondom je training en dan is het beter om snel opneembare eiwitten te nemen, zoals Whey eiwit.

De ene vorm van eiwit is dus niet per sé beter of slechter dan de andere vorm. Het heeft meer te maken met het tijdstip van inname waardoor je voor Caseïne, Whey of een ander eiwitvorm moet kiezen.

Ons advies zou zijn om beide varianten te mixen in één shake zodat je het beste van beide eiwit werelden hebt.