• Gratis verzending vanaf € 20,00
  • Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
  • Laagste prijsgarantie
  • Vertrouwd sinds 2005
Winkelwagen (0) - € 0,00

Creatine

Creatine voor een betere workout? Over Creatine is al ontzettend veel geschreven. Het hele internet staat vol met artikelen over dit ''wonderstofje''. Toch bestaan er rondom Creatine nog steeds veel misverstanden. Lees onderaan de pagina alle informatie rondom Creatine.  

Alle Creatine productenWil je aanvullende tips en informatie? Supplementenadvies op maat

Van hoog naar laag sorteren

per pagina

Werking van Creatine

Bij 70% van de gebruikers werkt Creatine erg goed, voor 30% van de gebruikers doet het weinig tot niks.
Hoe kan dat?

Om optimaal te presteren heeft je lichaam ongeveer 5-6 gram Creatine per dag nodig. Je lichaam maakt zelf ongeveer 1,5 gram aan en je haalt uit je voeding (o.a. vlees) nog eens 1,5 gram. Dat is dus 3 gram bij elkaar; voldoende om normaal te presteren maar vaak te weinig voor optimale (topsport) prestaties. De 70% bij wie Creatine goed werkt vult zijn eigen 3 gram aan met een Creatine product en merkt gelijk verschil. De 30% bij wie het niet werkt krijgt kennelijk al 5-6 gram per dag binnen door eigen aanmaak en voeding. Extra Creatine heeft bij deze groep geen nut omdat hun Creatine ‘’emmer’’ al vol zit. Alles wat bij deze groep extra binnenkomt wordt afgebroken en uitgeplast. Helaas weet je niet van tevoren tot welke groep je behoort, dat is een kwestie van uitproberen.

Werking:
Bij Creatine inname zul je na een dag of 7 gaan merken dat je kracht toeneemt. Dat merk je bijv. doordat je meer gewicht kunt tillen of bijv. sneller en langer kunt sprinten. De gemiddelde uiteiendelijke krachttoename is 10%. Creatine is echt een product voor sporters die korte krachtexplosies moeten leveren. Duursporters zijn meer gebaat bij producten zoals Beta-Alanine die de spierverzuring uit stellen.

Verschillende soorten Creatine:
Er zijn veel verschillende soorten Creatine. De basis Creatine is Creatine Monohydraat. Voor de meeste beginnende en zelfs gevorderde sporters volstaat een goede en zuivere Creatine Monohydraat. Het voordeel van Creatine Monohydraat is dat het ontzettend goedkoop in gebruik is en goede resultaten geeft. Een nadeel van de Monohydraat vorm kan zijn dat de gebruiker wat onderhuids vocht vasthoudt. Dit is ongevaarlijk en trekt weer weg nadat er gestopt wordt met Creatine. Wil je onderhuids vocht voorkomen dan kan je uitwijken naar een Creatine dat gekoppeld is aan een andere stof om dit te voorkomen. Voorbeelden van zo'n soort koppelingen zijn Creatine HCL en Kre-Alkalyn.
Voorbeeld van een hoogwaardige Creatine producten zijn bijv. de RAW IRON Professional Creatine. Dit is een zeer zuivere en voordelige Creatine Monohydraat.

Hoe zit het met dopingcontroles?
Creatine is absoluut geen doping en komt ook niet voor op dopinglijsten. Iedere wedstrijdsporter kan daarom veilig en met een gerust hart Creatine gebruiken.
Wanneer kun je het beste Creatine innemen?
Weer zo’n vraag waar je op het internet veel verschillende antwoorden op zult vinden. Het juiste antwoord is eigenlijk; maakt niet zoveel uit! Er zijn namelijk goede resultaten behaald met Creatine inname voor een training, na een training, voor en na een training etc. Men neigt het meeste naar inname direct na een training omdat spierweefsel dan het meest ontvankelijk is voor voedingsstoffen, maar iedere vorm van inname kan dus. Experimenteer zelf wat voor jou het prettigste is en het beste werkt.

Hoe lang mag je Creatine achter elkaar innemen?
Er werd eerst altijd beweerd dat je na 6 weken even 4 weken pauze moest nemen. Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat continu gebruik, in normale hoeveelheden, veilig is. Dus ook hier geldt weer: gebruik het op de manier dat voor jou het beste werkt. Bijwerkingen. Het gebruik van Creatine kent nauwelijks bijwerkingen. In een aantal gevallen kan spierkramp optreden, maar dit is makkelijk te vermijden door meer water te gaan drinken tijdens je Creatine kuur. Heel af en toe wordt er ook gevallen van diaree genoemd, maar dit komt uiterst zeldzaam voor. Creatine wordt in het lichaam deels opgenomen en deels afgebroken tot Kreatinine. Dit afvalproduct, Kreatinine, verlaat het lichaam via urine en is verder niet schadelijk, ook niet voor gezonde nieren.

Inname Creatine
Het wordt afgeraden om Creatine tegelijk met Caffeine of Caffeine houdende producten in te nemen. Laat tussen deze 2 producten minimaal 4 uur zitten tussen inname.
Creatine kan voor of na de training ingenomen worden. Na de training geniet een lichte voorkeur omdat de spiercellen dan helemaal open staan en zeer ontvankelijk zijn voor voedingsstoffen. Wil je voor de training je Creatine innemen, neem het dan een half uurtje voor je training in.
Creatine kun je met alle vloeistoffen mengen, dus ook met je postworkout shake. 

Mocht je nog meer informatie over Creatine wensen, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen: info@sportfood.nl