• Gratis verzending vanaf € 20,00
  • Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
  • Laagste prijsgarantie
  • Vertrouwd sinds 2005
Winkelwagen (0) - € 0,00

BCAA

Er zijn drie essentiële aminozuren, te weten: leucine, isoleucine en valine. Deze drie aminozuren noemen we ook wel BCAA’s.(Branch Chained Amino Acids) Je vindt deze drie aminozuren veelvuldig terug in je spierweefsel. BCAA's worden vaak door fanatieke krachtsporters gebruikt.  

Alle BCAA productenWil je aanvullende tips en informatie? Supplementenadvies op maat

Van hoog naar laag sorteren

per pagina

BCAA's- werking en inname

De afkorting BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. Vrij vertaald in het Nederlands; vertakte keten aminozuren. BCAA’s bestaan uit 3 essentiële aminozuren te weten: leucine, isoleucine en valine. Het lichaam kan niet zelf leucine, isoleucine en valine aanmaken daarom is inname d.m.v. voeding en/of supplementen belangrijk.

Ongeacht of de BCAA's uit reguliere voeding of uit supplementen komen zijn ze voor 2 processen belangrijk, namelijk: het leveren van spierenergie en het repareren van beschadigd spierweefsel. Het spierweefsel raakt namelijk na iedere zware training beschadigd. Er komen hele kleine scheurtjes in het weefsel die we microtrauma’s noemen. 

De beste innametijd van BCAA’s is rondom de training. De dosering ligt meestal op een totaal van 10-15 gram per trainingssessie. Meestal neemt men een deel in net voor de training en een deel direct na de training.

BCAA’s zijn verkrijbaar in capsule of poeder vorm. Qua werking maakt het niet uit waar je voor kiest maar bedenk wel dat capsules eerst uiteen moeten vallen in je maag voordat de BCAA’s vrijkomen. Houd daar dus rekening mee als het gaat om innametijd.