• Gratis verzending vanaf € 20,00
  • Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
  • Laagste prijsgarantie
  • Vertrouwd sinds 2005
Winkelwagen (0) - € 0,00

Bodybuilding tips

Trainingstip benen:

Uitdaging voor je volgende beentraining: laad de squatstang vol met kleinere gewichten van 2,5 of 5kg. Zorg dat je met een gewicht begint waar je ongeveer 10 herhalingen mee kunt maken. Zonder pauze haal je na iedere10 herhalingen steeds wat gewicht eraf en probeer je steeds weer 10 reps te maken totdat je in z'n totaliteit 100 reps hebt gemaakt. Dit alles zonder pauzes. Als je het goed doet sta je op het laatst met trillende benen met een lege stang van 20kg te squatten! Na de 100 reps ben je klaar met je beentraining voor die dag Echte die-hards kunnen er evt. nog wat hamstring en kuitentraining achteraan plakken. Succes!

Trainingstip borst:

Voor een enorme pomp in je borst (en daarmee je borst dwingen tot groei) kun je dumbbell drukken supersetten met dumbbell flyes. Je doet dan 3 x 10-10. Dat zijn 10 herhalingen dumbbell press en daarna gelijk 10 herhalingen flyes. Daarna 45 seconden rust. Deze superset herhaal je 3x. Als de complete superset voltooid is, sluit je de borsttraining af met 4x10 schuin barbell bankdrukken. Goed eten en rusten en groeien maar!

Trainingstip biceps:

Dumbbell curls kun je staand of zittend uitvoeren. Als je de leuning van het bankje op 45 graden zet (dan lig je bijna) en je gaat dan dumbbell curls uitvoeren zul je merken dat je biceps nog harder aangepakt worden. Dit komt door de extra rek die er vanaf de aanhechting aan het schouderblad in de biceps ontstaat door vanuit deze hoek te curlen. Eerst proberen met minder gewicht. Laat maar groeien die armen!

Trainingsfrequentie tip:

Even zwart-wit gezegd: op trainingsdagen geef je spieren de prikkel om te groeien, op rustdagen en rustmomenten krijgen de spieren de kans om te herstellen en groeien. Tenzij je een prof. bent en alles is toegespitst op Bodybuilding, is het voor de recreatieve Bodybuilder het beste om maximaal 4x per week zwaar te trainen. Op deze wijze krijgt je lichaam genoeg prikkels maar ook genoeg tijd om te groeien en te herstellen. Een gouden tip ooit gegeven door ex prof. en wereldkampioen Appie Steenbeek!

Drink tip:

Tijdens een goede training kan het lichaam 1-2 liter water verliezen. Om te voorkomen dat je prestaties achteruit gaan tijdens de training is elke 15-20 minuten, 150-250ml drinken aan te bevelen. Water is prima als je training onder het uur blijft. Ga je langer sporten dan is een goede sportdrank aan te bevelen om de koolhydraten en electrolyten aan de vullen. Een BCAA (aminozuur) drankje is ook perfect om tijdens de training te drinken om spierafbraak en spierschade te beperken.

Trainingstip triceps:

Begin je tricepstraining met een compound (samengestelde) oefening voor echte kracht en rauwe massa. Denk hierbij aan dippen of smal bankdrukken. Ga daarna pas over op triceps isolatieoefeningen zoals triceps pushdowns, skullcrushers en triceps extentions. Compound oefeningen zijn het fundament van je Bodybuilding training.

Trainingstip buik:

Waarom ben je nog steeds 25 of 30 herhalingen aan het maken tijdens je crunches? Wil je graag je spierconditie trainen of spiermassa opbouwen? Als het antwoord spiermassa opbouwen is, gebruik dan ook gewichten tijdens je buikspiertraining. Maak setjes van maximaal 15 herhalingen voor je buik. En nee, meer herhalingen maken verbrandt niet meer vet op je buik!

Trainingstips kuiten:

Kuiten zijn een taaie spiergroep om te laten groeien. Als je serieus werk wilt maken van je kuiten, dan zul je ze net als iedere spiergroep serieus moeten behandelen, dus minimaal 3 oefening van 3-4 sets per oefening. Waar een kuittraining van andere spiergroepen kan afwijken is het aantal herhalingen. De kuiten reageren het beste rond de 15 herhalingen. Vergeet niet om in je kuittraining minimaal één staande en één zittende kuitoefening te doen.

Voedingstip eiwitten:

Je leest veel over de hoeveelheid eiwitten dat je binnen moet krijgen om spiermassa op te kunnen bouwen. De gemiddelde krachtsporter maakt al prima vorderingen met 1,5-2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dus al je 80kg weegt heb je 80 x 1,5-2 gram eiwit per dag nodig = 120-160 gram eiwit per dag. Goede eiwit bronnen zijn o.a. mager rundvlees, kip, eieren, vis, kwark, Quinoa, whey poeder, caseine poeder, groene erwten, kalkoen etc. Verspreid de eiwitinname over 5-6 maaltijden.