• Gratis verzending vanaf € 20,00
  • Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
  • Laagste prijsgarantie
  • Vertrouwd sinds 2005
Winkelwagen (0) - € 0,00

Trainingshandschoenen

Fitness handschoenen zorgen voor een betere grip en voorkomen overmatig en pijnlijke eeltvorming aan de handen. De meeste handschoenen zijn ook voorzien van extra polssteunen. Fitness handschoenen horen standaard in de sporttas van iedere sportschool bezoeker thuis. 

Alle Trainingshandschoenen productenWil je aanvullende tips en informatie? Supplementenadvies op maat

Van hoog naar laag sorteren

per pagina

Fitness trainingshandschoenen

Er is veel kwaliteitsverschil tussen fitness handschoenen onderling. Voordat je je trainingshandschoenen aanschaft kijk eerst naar het materiaal waaruit ze bestaan. Leer is goed maar kan in de loop van de tijd hard worden en gaan stinken. Neoprene verdient de voorkeur omdat dit materiaal zeer licht, flexibel en oersterk is.
Zorg er sowieso voor dat de handschoenen op de meest essentiele plekken dubbelgestikt zijn anders scheuren ze zo uit.

De meeste handschoenen hebben een klitteband sluiting en dat is prima. Sommige fitness handschoenen hebben nog extra polsbescherming. Je eigen voorkeur bepaalt of dit gewenst is of niet. Bijna alle handschoenen hebben halve vingers en dit is ook het beste. Zo kunnen je vingers vri bewegen tijden het trainen.

Als laatste is het van belang dat er een duidelijke maatvoering aanwezig is. Er is niets zo vervelend als je handschoenen moeten terugsturen vanwege een verkeerde maat. Als er een maattabel aanwezig is, meet dan goed je handen zodat de handschoen perfect past. Het is even een paar minuten werk, maar je hebt er dan lang plezier van.