GRIZZ Gum Box
GRIZZ Gum Box
GRIZZ Gum is een verfrissende kauwgom met een heerlijke mint smaak. GRIZZ bevat cafeïne, guarana en taurine. GRIZZ geeft je in no-time een heerlijke boost!

Levertijd

Uit voorraad leverbaar

ÔéČ┬á24,50
Prijs per box
Aantal: 
Bestellen
 

Wat is GRIZZ Gum?


GRIZZ is een verfrissende cafeïne kauwgom Het idee komt uit Amerika. In eerste instantie werd de cafeïne kauwgom ontwikkeld voor het leger. De voordelen van kauwen waren al langere tijd bekend maar de link met cafeïne was tot 1998 nog nooit gemaakt.

In 1998 werkte Gary Kamimori, een fysioloog aan het Walter Reed Army Institute of Research, aan een studie waarin hij het merendeel van de onderzochte militairen “ineffectief voor strijd” verklaarde. Dit had te maken met het feit dat na 48 uur zonder slaap het lichaam ongewild begon te weigeren. Met verschillende onderzoeken kwam hij erachter dat door middel van cafeïne de soldaten alerter waren, betere prestaties konden leveren en langer wakker konden blijven! Het probleem was alleen, het duurde veel te lang, voordat de militairen een verandering gingen voelen.  

In 1999 haalde het Amerikaanse leger de befaamde wetenschapper Ron Ream in huis. Ron Ream was werkzaam voor “Wrigley's”, wereldwijd het grootste en bekendste kauwgombedrijf en tegenwoordig eigendom van MARS. Ron kwam met het idee een cafeïne kauwgom te ontwikkelen. Ze ontwikkelden een kauwgom gevuld met een hoge dosis cafeïne. De cafeïne kauwgom sloeg aan en het effect was positief, de cafeïne werd snel opgenomen in het lichaam en militairen voelden een duidelijk en snel verschil, het begin van de energy gum!

De cafeïne in GRIZZ gum wordt via de mondslijmvliezen vrijwel direct opgenomen in het bloed. Dit zorgt voor een véél sneller effect dan het drinken van een kop koffie, een energy-drink en/of het eten van een energiereep. Bij een energy-drink bijvoorbeeld wordt de cafeïne opgenomen via het maag-darmkanaal wat ervoor zorgt dat het effect veel langer op zich laat wachten tot wel 45 minuten. Bij GRIZZ Gum is het effect al voelbaar binnen 5 minuten.

Welke ingrediënten bevat GRIZZ?

De basis van GRIZZ is Cafeïne. In elke GRIZZ Gum zit 80 mg cafeïne, dit staat gelijk aan een blikje energiedrank of 1 ½ espresso. Cafeïne kent vele positieve effecten. Guarana (20 mg)een ander bestanddeel in GRIZZ staat steeds meer in de belangstelling. Het is afkomstig uit de zaden van de Guarana plant (Paullinia Cupana). De dosis cafeïne die uit het zaadje gewonnen wordt ligt tussen de 3-8%. Dit is meer cafeïne dan in een koffieboon! 
Guarana maar ook Taurine (20 mg) worden al langere tijd gebruikt in energiedrankjes maar dit was tot nu toe onbekend in de kauwgom markt. 

De voordelen van GRIZZ Gum op een rij!

- GRIZZ geeft je een heerlijke cafeïne boost!
 - GRIZZ is makkelijk mee te nemen
 - GRIZZ heeft een frisse mint smaak
 - GRIZZ kent een supersnelle absorptie omdat de cafeïne, taurine en guarana het snelst worden opgenomen via de mondslijmvliezen 

Hoeveel GRIZZ moet ik nemen?

Dat hangt voornamelijk af van je gevoeligheid voor cafeïne. Neem er bij voorkeur 1 tegelijk, na 5 minuten moet je het al gaan voelen.  

Wanneer gebruik ik GRIZZ?

Naast het gebruik bij het sporten, kun je GRIZZ ook gebruiken tijdens het werk, autorijden, gamen, studeren en feesten. Je kunt meerdere keren (max. vier) op een dag een GRIZZ Gum nemen. 

Hoe lang moet ik op GRIZZ kauwen?

De cafeïne, taurine en guarana in GRIZZ worden binnen 5 minuten via de wangslijmvliezen in de bloedbaan opgenomen. Je hoeft daarom niet lang op de gum te blijven kauwen om het effect te voelen. 

Hoeveel GRIZZ gums zitten er in een GRIZZ Box?

Een GRIZZ BOX bevat 10 pakjes. Ieder pakje bevat 7 Gums. in totaal heb je dus 70 GRIZZ Gums!
GRIZZ bevat per Gum: Natuurlijke Cafe├»ne (80 mg) Taurine (20 mg) Guarana (20 mg) Overige ingredi├źnten/hulpstoffen: Xylitol, Mannitol (smaakstoffen); Water, Aroma (munt), Gombasis, Siliciumdioxide (antiklontermiddel), Arabische gom (verdikkingsmiddel), Titaandioxide (kleurstof), Carnaubawas (polijstmiddel). Allergie informatie: Kan sporen van soja bevatten. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben. Droog en beschermd tegen direct zonlicht bewaren. GRIZZ is NIET geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, personen die gevoelig zijn voor cafe├»ne, hartpati├źnten en personen met een hoge bloeddruk. Niet gebruiken in grote hoeveelheden. Aanbeveling: max. 4 kauwgums per dag. Voedingswaarden / 100 g / 1,6 g Energie 676 kJ/ 162 kcal 10,8 kJ/ 2,6 kcal Vet 0 g 0 g waarvan verzadigde vetzuren 0 g 0 g Koolhydraten 67,6 g 1,1 g waarvan - Suiker 0 g 0 g - Polyolen 67,6 g 1,0 g Eiwitten 0 g 0 g Zout 0 g 0 g Gewicht: 11 gram per verpakking